Kennisupdate
Schrijf u nu in

Aanpak

Onze aanpak

Hoe zorg je voor betere prestaties op het werk? Door slim en concreet te investeren in duurzame inzetbaarheid. Met doelstellingen inzake productiviteit, werkvermogen, gezondheid en vooral: werkplezier. De aanpak van Toekomstwerkers maakt gebruik van businesscases, ervaringen van andere organisaties, wetenschappelijke inzichten, samenwerkingspartners en tools uit de markt. Zo creëren we beweging bij management, medewerkers en HR.

De 4 succesfactoren

Toekomstwerkers combineert veranderingsmodellen. We belichten vier punten (die in ieder model wel voorkomen) omdat zij onderscheidend zijn voor de aanpak van Toekomstwerkers.

In de praktijk zien wij vaak dat het bepalen van de visie wordt vergeten. Een visie op de gewenste situatie voor wat betreft werkgeverschap en deelthema’s als mobiliteit, gezondheid of talentmanagement is een belangrijk fundament. Toekomstwerkers beschikt over tools en vaardigheden om de visie van een organisatie scherp te krijgen en concreet en helder vast te leggen.

In een veranderingsproces moeten managers en medewerkers eerst het belang van de verandering inzien anders verandert er niets of ontstaat er zelfs weerstand. Toekomstwerkers bouwt de brug van HR naar management, finance en medewerkers. Met heldere communicatie, harde cijfers en het liefst met een analyse van eigen kengetallen in een benchmark. Toekomstwerkers heeft verschillende tools om Duurzame Inzetbaarheid praktisch te vertalen en het belang voor de medewerkers te verduidelijken.

Succesfactoren van het plan van aanpak is dat het simpel moet zijn, complementair met wat er al is en integraal. Centraal staan de rolverdeling, doelen en communicatie. De inhoud is volledig afgestemd op de organisatie. Voorbeelden van inhoud:

  • Werkvermogen en/of bevlogenheid en de relevante stuurfactoren als uitgangspunt om te verbeteren
  • Herbalans van HR-beleid en interventies in de categorieën benut, ontwikkel, behoud en ontzie.
  • Vormgeven routes ontwikkelen, mobiliteit en/of aanpassen functies
  • Gedragsverandering, eigen regie bevorderen
  • Ontwikkelen leidinggeven, HR cyclus
  • Deelgebieden als vitaliteitsmanagement of talentmanagement vormgeven

Toekomstwerkers benut allereerst wat er al in ‘huis’ is aan middelen en competenties. Waar nodig en relevant beschikt Toekomstwerkers over aanvullende specialisten, tools en kennis. Denk hierbij aan: vragenlijsten, dashboard, rekentools (bv. de KoBaDI), job-engineering, loopbaancoaching, onderzoek, teamcoaching en trainingen.

Diensten van Toekomstwerkers

Projectmanagement

Werk aan uw uitdaging; snel en resultaatgericht. Lees verder

Advies

Professioneel duwtje in de juiste richting. Lees verder

Interim Werkzaamheden

Inzetbaar voor specialistisch HR-werk. Lees verder

Workshops

Activerende inhoudelijke boost. Lees verder

Outsourcing pakketten

Structurele bijdrage aan uw oplossing Lees verder
Contact

×