Actie ‘Extra impuls HR jaarplan’

Veel organisaties starten na de zomer met het maken van een HR jaarplan voor 2018. Wil jouw organisatie ook de volgende stap maken op HR-gebied en duurzame inzetbaarheid? En ben je nog op zoek naar relevante en vernieuwende input voor je planvorming? Toekomstwerkers biedt je de keuze uit drie verschillende sessies die je organisatie verder helpen.

  1. Sessie met de KOBA-DI-tool

Duurzame inzetbaarheid heeft iets softs en daarvan komt niet iedereen in beweging. Of je krijgt bepaalde investeringen er gewoonweg niet doorheen. Herkenbaar? Tijd om dit om te keren en in het jaarplan een ROI op te nemen. Zodat MT/directie kunnen zien wat investeren in duurzame inzetbaarheid ook echt oplevert. De sessie met deze door TNO ontwikkelde KOBA-DI tool (staat voor kosten-baten analyse duurzame inzetbaarheid) geeft je de benodigde informatie en geeft gelijk diepgang aan de sessie. De sessie zelf, inclusief voorbereidend gesprek en duidelijke adviesrapportage achteraf voor een tijdelijke prijs van 500,-. Daarmee krijg jij in 2018 duurzame inzetbaarheid echt van de grond!

Lees meer over de KOBA-DI tool in dit artikel: Duurzame inzetbaarheid te soft? Maak het hard met deze tool!

  1. Sessie met een Koerskaart

Koerskaarten zijn een innovatief hulpmiddel om complexere vraagstukken met meerdere personen/stakeholders resultaatgericht te bespreken. Bureau Koerskaart heeft meerdere open kaarten ontwikkeld die we kunnen inzetten (zie http://www.dekoers.nl/store/. Welke we kiezen is afhankelijk van de vraag. De sessie met de Koerskaart is inclusief een voorbereidend gesprek waarin we ook een Koerskaart uitkiezen en een vervolgsessie circa zes maanden later. Dit alles voor een tijdelijke prijs van 250,-. Het resultaat voor jou na deze sessie is commitment van andere gesprekspartners op het plan, een duidelijke stip op de horizon en concrete (en afgestemde!) afspraken om dit doel te realiseren.

Lees meer over de Koerskaart in dit artikel over de dialoog: Van HR-jeukwoord naar HR-wondermiddel

  1. Sessie gericht op amplitie-thema’s

Amplitie lijkt een nieuwe trend te worden binnen HR/organisatieontwikkeling. Organisaties richten zich meer en meer op het versterken van alle medewerkers in plaats van medewerkers die risico lopen. Het gevolg? Meer bevlogenheid waardoor beter resultaat. Wil jouw organisatie ook meer doen op het gebied van amplitie? Ik bied een brainstormsessie aan waarna je als organisatie weet welke (sub)thema’s je het beste kunt aanpakken en hoe. De sessie is inclusief voorbereidend gesprek waarin we gezamenlijk een voorselectie maken van de themakaarten die ik gebruik om de informatie op te halen en te rangschikken. Dit voor een tijdelijke prijs van 250,-. Hiermee til jij HR en jouw organisatie in 2018 naar een hoger niveau!

Lees meer over amplitie in vijf FAQ in dit artikel: Amplitie HR-woord 2018? 5 FAQ

Interesse?

Wil je meer weten over deze actie? Of heb je interesse? Neem contact met me op: carolien@toekomstwerkers.nl of 06-22931077. Of lees meer op toekomstwerkers.nl en schrijf je in voor meer kennisupdates!

Reageer