De dialoog: van HR-jeukwoord naar HR-wondermiddel  

Het woord dialoog zie ik in steeds meer jeukwoorden-top-zoveel-lijstjes. En dat begrijp ik. Vaak genoeg heb ik gezien dat goed bedoelde dialogen nergens toe leiden. Hieronder leg ik uit waarom de dialoog toch zo belangrijk is in relatie met bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid en hoe je dit in je organisatie voor elkaar krijgt zonder dat je de Perfecte Leidinggevende bent of die in huis hebt (die heeft namelijk niemand).

Waarom wondermiddel bij duurzame inzetbaarheid?
Eind juni kwam de werkwijzer van expertisecentrum STECR uit over inzetbaarheid en gezondheidsbevorderende leefstijl. Ik was bij de presentatie en wat bleek? De belangrijkste succesfactor van een geslaagd duurzaam inzetbaarheidsbeleid valt of staat met het goede gesprek, de dialoog dus. Dat was geen nieuws en wist ik al uit tal van andere bronnen uit de praktijk en wetenschap. Toch was het ook een eye-opener: soms verzanden organisaties zo in tools, regelgeving en werkprocessen dat het Echte Gesprek nauwelijks nog echt wordt gevoerd.

Een uitstapje: wat gaat er dan vaak mis in de dialoog?
Oorzaken slechte dialoog: niet luisteren naar elkaar, verschillen van abstractieniveau, dubbele agenda’s, onvoldoende aandacht voor proces en ook de opkomst van tools. Van dat laatste heb ik een voorbeeld uit de tijd dat ik zelf leiding gaf: De performancetool die de 3x-jaarlijkse gesprekken ondersteunden was geen ondersteunen meer, de tool nam de basis in van het gesprek waardoor mijn gesprekken aan de oppervlakte bleven en gericht waren op verslaglegging. Pas toen ik mijn gesprekken in twee delen (het echte gesprek en de invulvelden) opknipte ging het goed. Simpele oplossing natuurlijk, maar er was niemand die mij dat vertelde en zo worstelen veel meer leidinggevenden met de valkuilen van (de verder onmisbare!) automatisering.

Hoe voer je een goed gesprek?
Hier kun je hele trainingen aan besteden of in het geval van de leidraad van STECR een heel boekwerk, toch blijft het voor sommige leidinggevende lastig omdat het buiten hun comfortzone (en dan meestal ook talenten) ligt. Het gesprek door andere laten doen heeft geen zin, een eigenschap van de dialoog is natuurlijk juist het samenspel. Dan blijft over: een hulpmiddel om de dialoog op een constructieve manier te kunnen voeren.

Tip voor handige hulpmiddelen
Er zijn de afgelopen jaren heel wat hulpmiddelen ontwikkeld om bijvoorbeeld gericht over inzetbaarheid te praten (gezondheid, leefstijl, ontwikkeling, samenwerking, werksituatie etc.). Ik ben bijvoorbeeld erg enthousiast over een zeer compleet ‘spel’ wat ontwikkeld is door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen om alle facetten van duurzame inzetbaarheid te bespreken die voor de gesprekspartners relevant zijn. En dat op een laagdrempelige manier. (zie hier)

En daarnaast heb ik nu een aantal keer positieve ervaring opgedaan met de Koerskaart (http://www.dekoers.nl/store/). Modern vormgegeven en doordachte stappen op een poster die je brengen van een gezamenlijke droom naar concrete op elkaar afgestemde vervolgstappen. En het mooie is dat er koerskaarten zijn voor verschillende thema’s en niveaus (organisatie/beleid niveau (denk aan HR/OR/MT) en op individueel niveau). Zeker een aanrader om hiermee de dialoog of het Goede Gesprek een nieuw impuls te geven!

Actie ‘Extra impuls HR jaarplan’
Veel organisaties starten na de zomer met het maken van een HR jaarplan voor 2018. Wil jouw organisatie ook de volgende stap maken op HR-gebied? En ben je nog op zoek naar relevante en vernieuwende input voor je planvorming? Ik bied een sessie met de Koerskaart aan, inclusief voorbereidend gesprek waarin we ook een Koerskaart uitkiezen en een vervolgsessie zes maanden later. Dit voor een tijdelijke prijs van 250,-. Daarmee til jij HR en jouw organisatie in 2018 naar een hoger niveau!

Interesse?
Wil je meer weten hoe de dialoog in jouw organisatie kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid? Of heb je interesse in de actie? Neem contact met me op: carolien@toekomstwerkers.nl of 06-22931077. Of lees meer op toekomstwerkers.nl en schrijf je in voor meer kennisupdates!

Reageer