Kennisupdate
Schrijf u nu in

Missie

Onze missie

Onze missie: meer werkenden met plezier aan het werk! Waarom? Werkenden zijn gezonder en gelukkiger, werkgevers profiteren van betere prestaties betere werksfeer én een hogere arbeidsproductiviteit. En die vitaliteit in werk is hard nodig, werkgevers en werknemers staan voor grote uitdagingen.

Top 5 van uitdagingen in arbeid

Het werk in uw organisatie verandert of verdwijnt. Medewerkers bewegen onvoldoende mee en/of sluiten onvoldoende aan en er ontstaat een mismatch. Toekomstwerkers maakt met u een analyse van deze mismatch. En een concreet plan inzake ontwikkeling en groei, (externe) mobiliteit en functie-inrichting.

Bij veel organisaties moet er meer werk door minder mensen worden gedaan. Dat is mogelijk, mits u dat goed aanpakt. Toekomstwerkers analyseert waar productiviteit ‘weglekt’ en bouwt samen met u aan het verhogen en verankeren van gezonde productiviteit.

Langer doorwerken, babyboomers en/of jarenlang geen personele ruimte om jongeren aan te nemen. Wat de oorzaak ook is, wanneer de gemiddelde leeftijd van het personeel hoog is en ieder jaar toeneemt, neemt het werkvermogen af. Toekomstwerkers richt zich op het verhogen van het werkvermogen in een vergrijzende organisatie. En daardoor neemt de productiviteit toe en het verzuim af.

Duurzame inzetbaarheid; is de medewerker of werkgever verantwoordelijk? Wij zien een verschuiving van werkgever naar de medewerker zelf. Zelfregie is de sleutel in dit proces. Werkgevers willen dat medewerkers in toenemende mate de regie over hun eigen loopbaan nemen, maar die transitie gaat moeizaam. Toekomstwerkers helpt werkenden nut en noodzaak van zelfregie over de eigen (duurzame) loopbaan te onderkennen en realiseren.

Verzuim neemt toe. Psychisch verzuim onder met name jongeren en diabetes onder ouderen zijn sterk stijgende verzuimfactoren. Bovendien is de Nederlandse wetgeving gericht op langdurige financiële consequenties voor werkgevers bij verzuim van werknemers. Zaak dus om verzuim te voorkomen en terug te dringen. Toekomstwerkers helpt u hierbij. Een analyse op basis van dossiers en/of werkvermogen vormt de basis voor een effectieve vervolgaanpak.

Diensten van Toekomstwerkers

Projectmanagement

Werk aan uw uitdaging; snel en resultaatgericht. Lees verder

Advies

Professioneel duwtje in de juiste richting. Lees verder

Interim Werkzaamheden

Inzetbaar voor specialistisch HR-werk. Lees verder

Workshops

Activerende inhoudelijke boost. Lees verder

Outsourcing pakketten

Structurele bijdrage aan uw oplossing Lees verder
Contact

×